miercuri, 6 martie 2013

Decizia de politică monetară a ECB

Atenţie!

      După cum nu mă îndoiesc că ştiţi, mâine, 7 martie, va avea loc anunţarea deciziei de politică monetară a Băncii Centrale Europene (ECB), urmată de tradiţionala conferinţă de presă a conducerii instituţiei.
      În condiţiile în care un război mai rece sau mai înfierbântat al valutelor se găseşte deja în fazele sale preliminare, cu Bank of Japan (BOJ) furând startul şi cu Federal Reserve (FED) înarmându-se la vedere, ochii tuturor se îndreaptă spre ECB care parea mai neîncrezătoare până acum, sau poate doar preocupată mai mult de pericolele interne care o destabilizează.
Opinia majoritară se îndreaptă spre o reducere a dobânzii de referinţă, în situaţia dată. (nu vă bazaţi pe asta)

Un sfat pentru toţi cei care tranzacţionează în virtutea ştirilor de acest gen:
       Faceţi-vă, ca de obicei, analizele proprii. Atunci când sunteţi convinşi că aţi ajuns la concluzia finală asupra abordării acestei situaţii şi aţi stabilit modul în care veţi întra în piaţă., trageţi adânc aer în piept şi ACŢIONAŢI EXACT INVERS!  
      Şi faceţi lucrul ăsta ca un antrenament pentru NFP.

      O altă abordare ar fi aceea de a aştepta semnalele mele care nu vor întârzia să apară, în timp real, pe canalele cunoscute.
      Până atunci, mai citiţi o dată analizele furnizate în ultimele trei săptămâni, pentru a vă familiariza cu efectul pe care decizia îl va avea asupra celorlalte pieţe.


Pe mâine!
Şi pe poimâine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu