marți, 4 decembrie 2012

Economia pe înţelesul tuturor (VII): Criza în Olanda

(click to enlarge)

    După cum ştiţi, de pe acest blog sau de aiurea, Europa se scufundă în criză. Se ştie în ce  situaţie gravă se găseşte Grecia, în imposibilitate de a-şi achita datoriile; Spania, unde şomajul e la un nivel record; Portugalia, Irlanda, Italia...    Dar nimeni, până acum n-a spus nimic despre Olanda .Dar iată că şi din Ţările de Jos vin veşti cutremurătoare: Olanda a intrat în criză
    Nimeni nu şi-a dat seama de grava situaţie în care se află ţara lalelelor, până când au fost date publicităţii o samă de indicatori care i-au pus pe gânduri pe specialişti.

   Nevenindu-le să creadă, ei s-au întrunit de urgenţă într-un coffe-shop din Amsterdam şi, după deliberări îndelungate, au decretat: Cauza intrării Olandei în criză o reprezintă bicicliştii! 
(click to enlarge)

Ca o concluzie a întrunirii lor, specialiştii olandezi au emis următorul comunicat:

"Biciclistul este un dezastru pentru economie. El nu cumpără maşini, nu ia credit pentru bicicletă, nu cumpără benzină, nu cumpără cauciucuri de iarnă,nu apelează la service-auto, nu plăteşte asigurare, nu plăteşte amenzi, nu foloseşte parcarea cu plată, nu suferă de obezitate.  Peste toate aste, mai este şi sănătos!   Oamenii sănătoşi nu sunt necesari economiei: ei nu cumpără medicamente, nu plătesc analize, nu merg la medici privaţi... aşadar, nu cresc PIB-ul!"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu