joi, 17 mai 2012

Zile Fierbinţi

Pentru nostalgici, titlul postării aminteşte de cel al unui film al lui Sergiu Nicolaescu despre fruntaşi în întrecerea socialistă.
Pentru meteorologi, va suna ca o prognoză pentru zilele de vară care stau să vină.
Pentru iubitorii de vacanţe la mare, ca o promisiune.
Pentru investitori, e clar, cauza pentru care transpiră din greu în ultimele zile.



În presa de specialitate şi nu numai abundă în ultima vreme, din nou,  scenarii apocaliptice născute sub zodia incapacităţii Greciei de a-şi tranşa poziţia politică.
Nu intru în detalii, pentru că le cunoaşteţi deja.
Ce vreau aici este să scot în evidenţă unele aspecte tehnice care trebuie luate în seamă  înaintea oricărei alinieri la isteria generală.

O scurtă trecere în revistă a graficelor uzuale ne arată un lucru foarte interesant din punct de vedere tehnic, şi anume faptul că  o sumedenie de pieţe se găsesc astăzi în stricta vecinătate a unor praguri de suport/rezistenţă.
Spre exemplificare: USD-index, EUR-USD, metale preţioase, ba chiar şi petrol. La petrol găsim o situaţie mai aparte, întrucăt petrolul texan a oprit la suport (azi), în timp ce variaţia Brent l-a înţepat serios. Asta ne poate semnala o continuare a trendului descrescător al preţului la petrol, aşa cum preconizam într-o postare anterioară. .

Spre deosebire de petrol, restul activelor de care vorbeam par reluctante la trecerea pragurilor în cauză.
Prilej bun pentru speculanţii cu sânge rece (reptilieni, adică) pentru a intra în horă.

(Detaliile sunt la îndemâna celor interesaţi pe privat)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu